сряда, 28 януари 2009 г.

wing chun

Киното за пореден път се доказва като много въздействаща медиа. Направиха филм за майстора, популяризирал ВЧ - Ип Ман, веднага интересът към това бойно изкуства нарасна значително. Е, нещата не могат да се сравняват с времето, в което се редяхме на дълги опашки, за да гледаме Джет Ли в "Манастирът Шаолин", но все пак... Въпросът, който си задавам е "повечето хора, които сега проявяват интерес от какво са привлечени всъщност?"
Дали от едно елегантно и практично (стига човек да е достатъчно добър в него) бойно изкуство, т.е. от идеята да бъдат много силни, или от един човек, показал извъредна скромност, ненатрапчивост и липса на кавато и да било арогантност, въпреки перфектните умения и превъзходство. Ще ми се момчетата, които са гледали филма да са обърнали внимание и на едното и на другото.

1 коментар:

  1. E Az sum napulno suglasen s 4oveka .Siguren sum 4e 50% ot horata koito sled izlizaneto na filma sa zapo4nali da vlizat v zalata za da trenirat wing chun sle mesec max. dva 6te sprat da pose6tavat tazi zala i pove4enqma da s varnat v neq

    ОтговорИзтриване